Mmmm Boudins...

Nu har jag precis glufsat i mig något som nog är topp 10 av bakfyllemiddag. Något som jag känner för att kalla min franska pytt i panna.
Boudin är fransk blodkorv som är mycket mer trevlig än dom falukorvs liknande saker vi har i Sverige!! Det har jag kanske inte sagt men jag bor för tillfälligt i Frankrike. Jag hade med stor glädje gjort det själv fast få tag i grisblod, fjälster och grisfett är inte det lättaste här upp i alperna så det fick bli affärs köpta idag.
2 pers
1 pkt Boudins Noir 3st
2 potatis
1 morot
1 stor kokt rödbeta
2 ägg eller fler om man vill ha det
1 schallottenlök
1/2 vitlöksklyfta
4 skivor bacon
1 stor champinjon
Salt/peppar
Soja
Olja att steka i
Persilja
Tärna upp morot, lök, champinjon och bacon. I med det i pannan på medium värme. Skiva potatis tunt och släng i det i pannan. Fräs tills potatisen börjar att mjukna lite, i med den tärnade rödbetan, salt, peppar och en skvätt soja.
Ny panna på med lite olja, skiva korvarna med en vass kniv i med dom i pannan behöver 1 minut på varje sida ungefär. Stek äggen "sunny side up" i samma panna om det får plats servera med lite hackad persilja och en god öl så är du redo för lördags kvällen.
Bon Appetite
Kommentarer
Trackback