Lunch

Idag tar jag hand om kycklinglåren som blev över igår. Dom har legat i salt i nästan 20 tim, jag sköljer av dom och torkar dom med lite papper. Jag smälter lite ner än en burk ankfett för att täcka låren i. In i ugnen på 175°c i ca två timmar.
Det här passar ju bra till två med lite grönsaker men jag tror jag tar båda låren själv och lite mindre grönsaker.
För 2 pers:
2 morötter
1 selleristav
3 p
otatis
1 shallottenlök
1/2 vitlöksklyfta
Ankfett för stekning
Kycklingbuljongen
Detta tänker jag skära ner i brunoise vilket är små kuber, lite mindre än en tärning. Fräsa detta med lite ankfett till glänsande mjukt, hälla på lite av kycklingbuljongen som jag har kokat i två timmar för att sedan sila den och reducera till hälften. Jag ställde den på balkongen så den svalna sen tog jag bort fettet som hade lagt sig uppe på.
Låt buljongen reducera lite, smaka av med salt och peppar. Det ska vara lite som en soppa fast inte så mycket buljong, en torr soppa kan man väl säga eller?
Detta ska bli mumsigt!!
Kommentarer
Postat av: Annellisaa
låter minsann gott
Trackback