Gris fylld med gris...
Hej igår hade vi middag jag frugan och frugans väninna. Det serverades rostad pumpasoppa till förrätt och gris fylld med gris till varmrätt!! Det blev riktigt bra, förutom att jag hade lite problem att binda ihop grisen för jag hade köpt fel snöre! Jaja till pumpasoppan!.
4 pers
1 stor butternut squash
1 purjolök
2 morötter
1 shallottenlök
1 klyfta vitlök
2 liter buljong, gärna höns
Olivolja
S/P
1 lagerblad
Jag började med att skala butternutten och morötterna, i en ugnsform med lite olivolja och vitlöksklyftan. Rosta på 175 tills mjuka, de ska inte få färg så sänk om dom börjar bryna. I en kastrull fräste jag purjo och lök, samtidigt som jag värmde upp buljongen. I med butternutten i kastrullen med lök, fräs lite och häll på buljongen. Koka upp och låt sjuda en stund, med lagerbladet i. Mixa slät i en blender eller med en stavmixer. Servera med ett
ostgratinerat bröd kanske.

Den blev ganska tjock men med ingen grädda i så var den väldigt lätt. Så till grisen!.
Jag hittade en liten bit fläskestek i affären som såg väldigt frestande ut. Jag gick runt och tänkte på att man skulle fylla den med något, och vad bättre än mer gris.
4 pers
1 bit fläskestek ca 1,3 kg
1 näve sviskon
1 näve russin, sultan
1 pkt fläskfärs ca 300gr
S/P
2 msk fänkålsfrön
Jag började med att blanda sviskon, russin och fläskfärsen med salt och peppar. Sen skar jag fläskesteken horisontellt fast inte hela vägen i genom bara så jag kan öppna den som en baguett. Packade färsen så gott jag kunde sen band jag ihop den igen. Sen krossa jag fänkålsfråna och blanda med salt för att rulla steken i. In med steken i ugnen på 250°c i ca 15 min för att få igång det krispiga fettet, sedan sänks värmen till 170 och steks klar. När den är klar, rulla in den i folie för att vila.
Till detta serverade jag rostad potatis och blomkålscremé. Blomkålscremén gjorde jag följande, ett blomkålshuvud kokat i vatten med en buljongtärning tills mjuk sen mixad med lite av vätskan med lite riven muskot och salt/peppar.

Inget smör eller grädde nödvändigt!
Bon Appetit
Kommentarer
Trackback